Nieuwsoverzicht


De Coöperatie is verhuisd!

Op 28 juni is De Coöperatie ingetrokken in een prachtig oud schoolgebouw (Old School) op Gaasterlandstraat 5, Amsterdam Zuid.

·

Persbericht: Samenwerking NVJ en De Coöperatie verlengd

De samenwerking tussen coöperatieve uitgeverij en denktank De Coöperatie en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is met ingang van 2018 verder uitgebreid. Leden van beide partijen profiteren.

·

De Coöperatie in 2018

In 2018 gaat De Coöperatie zich focussen op internationale samenwerkingen. We breiden ons House of Journalism uit en hopen heel freelancend Nederland van een website te voorzien.

Door ·

Persbericht: Freelance Cooperative Opens Up for European Journalists

The Amsterdam-based cooperative media company De Cooperatie will be opening up its services and features to the international community of freelancers and independent media initiatives.

·

Geef je stukken een tweede leven

Het herpubliceren van stukken bij verschillende uitgevers, heeft in Nederland nooit echt voet aan de grond gekregen. De Coöperatie en Reporters Online geloven dat juist voor freelancers syndicatie een voor de hand liggende bron van extra inkomsten is.

·

Zo maak je een goede kop voor artikelen op het internet

Veel mensen worstelen met het maken van een aansprekende kop voor online artikelen. Online moet het spel anders gespeeld worden, dan op papier.

Door ·

Maak je eigen website via De Coöperatie

Krijg je hoofdpijn van je website? Doet ‘ie niet wat je wil of betaal je te veel? Los al je problemen op en neem een website bij De Coöperatie.

·

Onderzoeksjournalistiek naar mensenhandel

Coöperatieleden Rinske Bijl en Marlies Pilon maakten voor hun artikel over mensenhandel gebruik van het Matchingfonds.

·

“De Scalpel”, onderzoeksjournalistiek in de zorg

Journalisten Pierre de Winter en Rob Hartgers begonnen, met hulp van De Coöperatie, een online magazine over onderzoeksjournalistiek in de zorg.

·

Beginnend freelancer Sophie van Oostvoorn

‘Als beginnend freelance journalist mag je het allemaal zelf uitvinden.’

·