Pilot Eindredactie van start

Een tijdje geleden informeerden wij naar de animo voor een nieuwe dienst: eindredactie. Die animo was er, dus de pilot gaat van start. Je kunt nu je artikel opsturen om van de dienst gebruik te maken!

Foutloze teksten schrijven is voor iedere journalist een must. Als freelancer moet je alles zelf doen: een onderwerp bedenken, bronnen interviewen, het geheel een beetje aantrekkelijk opschrijven én een pakkende kop bedenken. Hoe fijn is het als iemand nog even controleert of alles grammaticaal klopt en je stuk lekker loopt?

De Coöperatie checkt je hele artikel op grammaticaal niveau. Staan al die d’s en t’s op de juiste plek? Moet dat een koppelteken of een gedachtestreep zijn? En staat er per ongeluk ergens een spatie te veel? Je artikel wordt grondig gemuggenzift, zodat jij verzekerd bent van een foutloos stuk. Daarnaast denken we met je mee en doen suggesties voor een logische zinsopbouw, pakkende lead en een kop die de aandacht trekt. 

We zijn gestart met de pilot: leden van De Coöperatie en/of deelnemers aan Reporters Online kunnen twee maanden lang gratis van de dienst gebruikmaken. Bij succes overwegen we het in 2023 als vaste dienst aan te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement.

Wil jij gebruikmaken van de nieuwe dienst? Mail je artikel dan naar eindredactie@decooperatie.org.

Een paar spelregels:

  • Je kunt één artikel per keer opsturen.
  • Je krijgt je stuk mét correcties uiterlijk vier werkdagen later terug.
  • Het gaat om een check op spelling en grammatica en suggesties voor structuur, kop en lead, verwacht geen onderwerpinhoudelijke kennis.
Getagd , .