Wie is De Coöperatie


De Coöperatie is van de leden. Wel zijn er een aantal mensen die zich dagelijks inzetten voor de coördinatie en ontwikkeling van het platform.

Foto: Bob Bronshoff

Teun Gautier (1968) was tot 2015 directeur/uitgever bij De Groene Amsterdammer. In die rol was hij betrokken bij de start van De Correspondent. Ook richtte Teun Publeaks op. Sindsdien richt hij zich op de heruitvinding van vitale en duurzame modellen voor de exploitatie van journalistiek. Hij is bestuurslid van Vereniging Veronica, Radio Zamaneh en ex-voorzitter van de RvT van Pakhuis de Zwijger. Teun is getrouwd, probeert 3 zonen op te voeden en woont in Amsterdam. Teun is bij De Coöperatie verantwoordelijk voor omzetgeneratie, partners en de financiën.

 

Jan-Jaap Heij (1968) is eigenaar van Reporters Online. Regelt namens De Coöperatie alles rondom de marketing, verkoop en distributie van artikelen en beeld van freelancers, in online kiosken als Blendle en daarbuiten.

 

Gyurka Jansen (1979) is freelance mediaconsultant en werkt mee aan online uitgeven. Hij schrijft en spreekt over online media en de eigenaardigheden van internetcultuur, en heeft een achtergrond in marktonderzoek. Voor het lesboek “Media” schreef hij “Wat mag en wat mag niet in de media?”. Houdt van media en metal. Voor de Coöperatie verzorgt Gyurka onder andere de coördinatie bij technische realisatie van het backend –het ledengedeelte- en let hij op de communicatie met de ‘voor’kant.

 

IJsbrand van Veelen (1957) beheert voor De Coöperatie klokkenluiderssite Publeaks en coördineert de onderzoeksjournalistiek. Hij verbindt ambitie met kansen. IJsbrand werkt als webredacteur voor 360 Magazine en als lector bij IBIS/InHolland.

Als interviewer, programmamaker, regisseur en eindredacteur in dienst van de VPRO-televisie maakte IJsbrand van 1991 tot 2013 programma’s en documentaires over samenleving, cultuur, geschiedenis, politiek, economie en wetenschap. Onder meer: Prima Vista, Laat op de avond, RAM, Noorderlicht, De Nieuwe Wereld, Tegenlicht, Beagle: In het kielzog van Darwin en Het Snelle Geld.

 

Fabienne Meijer (1996) is freelance journalist en webredacteur voor onder andere KIJK Magazine, de VVOJ, Motherboard Vice en De Groene Amsterdammer. Ze had ooit de droom hoofdredacteur van The New York Times te worden en gelooft nog steeds dat het mogelijk is. Voor De Coöperatie gaat ze aan de slag met het activeren van de leden, om te zorgen dat zij nog meer en beter gebruik maken van al het moois dat De Coöperatie te bieden heeft.

Michiel Dicker (1991) is masterstudent Journalistiek in Groningen. Hij is geschoold in tekst, radio en televisie, maar zijn grote liefde is video. Naast zijn journalistieke ambitie is Michiel ook ondernemer. Hij verkoopt onderbroeken. Voor De Coöperatie houdt Michiel zich bezig met het ondersteunen van freelance journalisten en hij is je go-to guy voor al je vragen.