De Coöperatie gaat verhuizen!

Naar ‘Tempel’ (ja, het was ooit een heuse tempel – voor theosofen), in de Amsterdamse Pijp.

Het was even zoeken, maar na 2,5 jaar in een voormalige school in de buurt van het Amsterdamse station RAI te hebben gebivakkeerd verhuist De Coöperatie naar een nieuwe locatie: Tolstraat 160 in Amsterdam, een monumentaal gebouw dat ooit diende als tempel voor de Nederlandse theosofen, daarna in gebruik was als bioscoop (Cinetol) en als bibliotheek. Vanaf 1 oktober is het cultuur centrum ‘Tempel’, waarin ook werkruimte beschikbaar is voor makers in de culturele- en mediasector. Die laatsten, dat zijn wij..

De afgelopen anderhalf jaar hebben we (wie niet?) het nodige te stellen gehad met corona. Nu er weer meer kan, gaan we ook weer meer doen: bijeenkomsten, borrels, en vanaf begin 2022 ook een fondsenwerving-spreekuur voor leden, waarmee we je terzijde kunnen staan bij het werven van fondsen voor (kleinere en grotere) projecten. Daar hebben we na 5 jaar inmiddels ruime ervaring mee, en die willen we met onze leden gaan delen.

Tempel is daar, met werkruimte, vergaderzalen, een kantine annex bar en een podium ideaal voor. Naast De Coöperatie verhuizen naar Tempel ook Reporters Online, The Investigative Desk, het online magazine voor gevluchte journalisten RFG Magazine en een groot aantal freelance journalisten die bij ons werkruimte huren. Als het stof van de verhuizing is neergedaald, hebben we ruimte voor een (beperkt aantal) nieuwe huurders, dus mocht je interesse hebben of meer infomatie willen…laat het ons weten (infodecooperatie.org) of kom naar de openingsborrel die we ergens in de eerste weken van november organiseren.

Beeld: Jeske de Blauw/Tempel

Meer beeld: hier!