Wat De Coöperatie jou in 2019 biedt

Met oud en nieuw achter de rug, is het tijd voor goede voornemens voor 2019. En De Coöperatie is er om je daarbij te helpen.

In 2018 hebben we ons House of Journalism uitgebreid naar een Common voor journalisten en media-organisaties op de Zuidas. Samen met onze trouwe partners (Reporters Online, ONfile, Stadmakerscentrum en De Taalstudio) en nieuwe partner (Verhalenmarkt) werkten we het afgelopen jaar aan een plek waar de freelance journalist aan zijn trekken komt. Een werkplek, Italiaanse koffie, financiering voor stukken, een medium om artikelen op kwijt te kunnen. Bij De Coöperatie kan dat allemaal. Jij doet je werk, wij regelen de rest.

Alles begint met een goed idee
En goede ideeën komen door te sparren. Met regelmatige borrels en lunches en wekelijkse cursussen helpen we je daarmee op weg. Wie weet tref je wel een collega om mee samen te werken.

Wie gaat jouw stuk mogelijk maken?
Je kunt je idee pitchen bij een mediatitel via onze nieuwe partners van Verhalenmarkt of door contact te leggen met een hoofdredacteur via ons maandelijkse themacafé, maar je kunt ook zelf aan de slag. De Coöperatie heeft een eigen Matchingfonds. Dat ondersteunt projecten die al inkomsten hebben binnengehaald met een verdubbeling van het bedrag. Tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst presenteren we Uberleven van Jeroen van Bergeijk en Uber voor Alles van Rens Lieman, die beiden mede mogelijk zijn gemaakt door het Matchingfonds.

Aan de slag!
Op kantoor bij De Coöperatie kun je voordelig komen werken. We hebben lekkere koffie en met je collega’s kun je nieuwe inspiratie opdoen. Mocht je spannende dingen gaan doen: via onze partner CommonEasy regel je een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering. Initiator Jip de Ridder is ook aanwezig bij onze nieuwjaarsbijeenkomst om vragen te beantwoorden.

Je stuk publiceren
Journalisten zijn gewend hun stuk één keer te verkopen, maar er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met je werk. Je las net al over crowdfunden en het Matchingfonds, maar je kunt je stukken via De Coöperatie ook publiceren op Reporters Online. En we kunnen een eigen website voor je maken.

Meer weten? Kom naar de nieuwjaarsbijeenkomst op 15 januari vanaf 17.00. We luiden samen gezellig het nieuwe jaar in met de rockband van Coöperatielid, journalist en zorgspecialist Pierre de Winter. Prettig vermaak zal afgewisseld worden met inhoudelijke inspiratie. Zo nodigen we schrijvers Rens Lieman en Jeroen van Bergeijk uit voor een gesprek over Uber en platformeconomie en horen we meer over CommonEasy van oprichter Jip de Ridder.

Al enthousiast en nog geen lid? Voor 30 euro per kwartaal (15 voor NVJ-leden) krijg je niet alleen toegang tot een immer groeiend pakket aan diensten, maar ben je ook onderdeel van een innovatief platform dat zich constant inzet voor de belangen van freelancers. We werken hard om de positie van zelfstandige journalisten te verbeteren, en met jouw lidmaatschap kunnen we net dat beetje extra doen.

Tot slot wensen we alle leden van De Coöperatie de beste wensen!

Nieuwjaarsborrel
15 januari ’19, 17.00 – 21.00
Gaasterlandstraat 5
1079 RH Amsterdam
Aanmelden