CommonEasy


Via CommonEasy kun je samen met andere Coöperatieleden eenvoudig en betaalbaar een vangnet tegen arbeidsongeschiktheid regelen.

Bijna 90% van de freelance journalisten heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat betekent dat zij geen inkomsten hebben als ze even of langer niet kunnen werken. Die onzekerheid bezwaard het zelfstandigen bestaan aanzienlijk. Een AOV is erg duur, je moet het helemaal uitzoeken en regelen en je zit er aan vast. Bovendien gaat ruim 40% van je premie naar winst en overhead van verzekeringsmaatschappijen.

Wat kost het?
Met deze link kun je je ook aansluiten bij andere Coöperatie leden. Voor €5 in de maand zit je in het vangnet. Dan kun je zelf kiezen voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn.

Hoe werkt het?
Dat werkt als volgt. We leggen het uit aan de hand van het voorbeeld van Teun Gautier. Teun: “Ik heb een dekking van € 2.000 per maand voor 24 maanden als mij iets overkomt, voor daarna heb ik een AOV bij een verzekeraar maar die is veel goedkoper omdat ik een langer eigen risico heb. Voor die dekking leg ik per maand € 100 opzij in mijn eigen wallet bij CommonEasy. Dat geld blijft van mij en krijg ik terug als ik stop maar het is ook beschikbaar om anderen te helpen als dat nodig is. De verwachting is dat ik ongeveer € 20 per maand kwijt zal zijn aan steun en dus totaal € 25 per maand betaal voor deze verzekering.”

Het is simpel en je kunt ieder moment weer stoppen. Als je het via deze link doet ben je meteen met Teun verbonden en verzekeren jullie elkaar.