Agenda

De Coöperatie organiseert workshops en bijeenkomsten voor haar (toekomstige) leden en partners. Nieuwsgierig? Kom langs!


mrt
25
ma
Demonstratie: Debat Kijker @ De Coöperatie HQ
mrt 25 @ 16:00 – 18:00

De Debat Kijker is een webportal dat professionals wil helpen met het vinden van verschillende standpunten in publieke debatten. Op basis van 2 of 3 teksten rondom een controversieel onderwerp, vindt de Debat Kijker opinie teksten op het web. Daarbij doet de Debat Kijker automatisch suggesties voor zoekrichtingen en worden invloedrijke personen benoemd. Daarmee is de portal een zeer goed startpunt voor een professional om zich in een onderwerp te verdiepen, zonder vast te komen in een eigen filter bubbel.

Iets voor jou? We nodigen je uit op 25 maart om 16.00 op De Coöperatie HQ voor een eerste gebruikerstest. De test is gratis en helpt je in breed perspectief verslag te doen over een onderwerp.

Graag aanmelden voor dit event door een mail te sturen naar: merel.huisman@decooperatie.org

apr
5
vr
Masterclass Europese financiën @ Ministerie van Financiën in Den Haag
apr 5 @ 11:00 – 15:30

 

In aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement eind mei organiseert de Masterclasses Financiële Journalistiek op vrijdag 5 april een mini-masterclass Europese financiën voor journalisten.

Op de masterclass spreken Gert Jan Koopman, directeur-generaal begroting bij de Europese Commissie, Joost van Nuland van het Ministerie van Financiën en Alex Brenninkmeijer van de Europese Rekenkamer over deEuropese begroting en de Nederlandse bijdragen aan en ontvangsten van de EU.

De masterclass is op 5 april van 11.00 tot 15.30 uur bij het Ministerie van Financiën in Den Haag. De sprekers spreken op achtergrondbasis. Deelname kost €110 (ex.btw). Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Programma en aanmelden: www.financielejournalistiek.nl.
Voor meer informatie: André de Vos, coördinator (info@financielejournalistiek.nl)