Agenda

De Coöperatie organiseert workshops en bijeenkomsten voor haar (toekomstige) leden en partners. Nieuwsgierig? Kom langs!


dec
14
vr
Workshop ‘Doelgericht pitchen’ @ De Coöperatie HQ
dec 14 @ 14:00 – 16:00


In samenwerking met de NVJ Academy presenteren we de introductietraining “doelgericht pitchen”. In deze cursus leer je hoe je een pitch maakt, die is afgestemd voor het juiste blad, krant of site. Welke originele invalshoek gebruik je, op welke doelgroep is je verhaal gericht en via welk medium wordt je verhaal verspreid? Welke informatie gebruik je in je pitch om je opdrachtgever te prikkelen?

De techniek:

  • Hoe presenteer je je verhaalidee?
  • Wat moet je wel en niet vertellen?
  • Moet je mailen of bellen?

Doelgroep bepalen:

  • Doelgroepen bepalen en invalshoeken bedenken
  • Je pitch voorbereiden

Docent
Marjolein Doomen is zelfstandig hoofdredacteur, trainer, schrijf- en redactiecoach en ontwikkelaar van de Expeditie Bladenmaken, Kijk op Beelddagen en Masterclass voor Freelancers.

Let op: dit is niet de volledige training die door de NVJ Academy wordt aangeboden, maar een verkorte introductietraining.

Verhalenmarkt: bijeenkomst en borrel @ De Coöperatie HQ
dec 14 @ 16:00 – 18:00

De Coöperatie presenteert een samenwerking met Verhalenmarkt, een online platform waar het aanbod van en de vraag naar freelance journalistiek optimaal bij elkaar komen. Oprichter Sander Heijne legt uit hoe hij de omzet van freelancers verhoogt en tijd van redacties bespaart bij het vinden van de beste auteurs. Aansluitend is er een borrel.