Agenda

De Coöperatie organiseert workshops en bijeenkomsten voor haar (toekomstige) leden en partners. Nieuwsgierig? Kom langs!


nov
1
vr
ALV bijeenkomst @ Coöperatie HQ
nov 1 @ 14:00 – 17:00

Het einde van 2019 nadert, tijd om vooruit te kijken. Op vrijdag 1 november organiseren we daarom de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Hierin gaan we het hebben over de toekomst van De Coöperatie in 2020. Welke stappen gaan we zetten, welke nieuwe diensten komen erbij?

De vergadering begint om 14.00 aan de Gaasterlandstraat 5 en zal ongeveer twee uur duren. Daarna sluiten we af met een informele vrijdagmiddagborrel. 

Heb je zelf nog punten die je wil bespreken op de vergadering? Reageer dan via info@decooperatie.org. De ALV is voor de leden het ideale moment om feedback te geven en ideeën aan te dragen. Je aanwezigheid wordt gewaardeerd!

nov
15
vr
Betere voorwaarden voor freelancers @ De Cooperatie HQ
nov 15 @ 15:00 – 18:00

15 november bij De Coöperatie: Hoe kunnen de voorwaarden voor freelancers beter?

Omroepen en uitgeverijen eigenen zich flink wat rechten van freelancers toe in hun voorwaarden. Dat zette journalist Nick Kivits aan het denken: hoe zouden voorwaarden eruit zien die voor iedereen eerlijk zijn?

Kivits is oprichter van de website Freelancevoorwaarden.nl, waarop hij de voorwaarden die opdrachtgevers voor freelancers gebruiken grondig doorspit. De Coöperatie ondersteunt hem bij dat monnikenwerk, omdat hij daarmee freelancers helpt om baas over hun eigen werk te blijven.

Kivits wil eerlijke voorwaarden gaan maken, voor freelancers en opdrachtgevers – die zijn er nu niet. Zodat freelancers die voorwaarden kunnen gebruiken tijdens onderhandelingen. De crowdfunding daarvoor is geslaagd, nu is het op 15 november tijd voor een bijeenkomst, met daarin het centrale thema: hoe kunnen de voorwaarden voor freelancers beter? En, niet onbelangrijk, waarom komen opdrachtgevers weg met zulke eenzijdige voorwaarden?

Naar aanloop van de 15e zullen er wekelijks stellingen op het twitteraccount van De Coöperatie verschijnen. Jullie resultaten behandelt Nick tijdens de bijeenkomst.

Het programma volgt.

Waar? Gaasterlandstraat 5, 1079RH Amsterdam

Wanneer? 15 november, 15.00 – 16.45, met aansluitend een borrel

Toegang? De bijeenkomst is gratis