Laatste kans: werkbeurs van het Matchingfonds

Update: er zijn geen aanvragen meer mogelijk voor een werkbeurs, de middelen in de lopende ronde zijn vergeven.

De coronapandemie blijft hardnekkig voortduren, met alle ingrijpende gevolgen van dien. Gelukkig worden er door Matchingfonds nog steeds werkbeurzen voor schrijvende freelancejournalisten beschikbaar gesteld om de gevolgen enigszins compenseren. De bijdragen, met een maximum van €2.500, zijn bedoeld om makers ook in deze tijd in staat te stellen originele producties met journalistieke meerwaarde te blijven maken.

Als je een aanvraag in wilt dienen, wacht dan niet te lang! Het kan nog tot 20 december 2021, maar de aanvraagmogelijkheid sluit eerder als alle beschikbare middelen vergeven zijn. Ook als je al eerder een werkbeurs hebt ontvangen, en je project is afgerond, kun je een aanvraag indienen. Het Matchingfonds keert maximaal tweemaal een werkbeurs uit.

Het doen van een aanvraag is relatief eenvoudig, we willen graag zo snel mogelijk zoveel mogelijk journalisten bijstaan. Dat betekent: geen ingewikkelde procedures en een snelle beoordeling. We juichen aanvragen van een A4’tje en een beknopte begroting toe. Voor het doen van een aanvraag hoef je geen lid te zijn van De Coöperatie of de NVJ (die aan de totstandkoming van deze regeling heeft bijgedragen), of andere organisaties van journalisten. Iedere freelancer die een meerderheid van zijn of haar tijd aan schrijvende journalistiek besteedt kan een beurs aanvragen. Je aanvraag wordt beoordeeld door onafhankelijke beoordelaars.

Je kunt via het formulier onderaan dit bericht een aanvraag indienen, maar het is nuttig als je eerst de voorwaarden goed doorleest. Die vind je op deze pagina, samen met alle uitleg rondom het doen van een aanvraag.

Heb je verder nog vragen? Mail ons dan op matchingfonds@decooperatie.org, onder vermelding van ‘Informatie werkbeurs’.

Getagd , , .