Aanmelden voor De Coöperatie, vanaf nu kan het!

We beginnen per 1 juni

De Coöperatie is begonnen met het inschrijven van leden.

Dat kan via de site van De Coöperatie of via Villamedia. Leden van de NVJ krijgen 50 procent korting op het lidmaatschap van de Coöperatie.

De organisatie is een nieuw collectief van freelance journalisten. De Coöperatie, waarvan lidmaatschap maandelijks twintig euro bedraagt, gaat zelf locaties met werkplekken beheren en ondersteuning geven op het gebied van ict, verkoop en administratie.

Mede-oprichter Teun Gautier: “Freelancers nemen een steeds groter deel van de journalistieke productie voor hun rekening en zullen ook in toenemende mate zelf gaan publiceren. Het ontbreekt de zelfstandige journalist echter aan schaalvoordeel van het collectief en ondersteuning van zijn of haar werk.” Via De Coöperatie kunnen freelancers straks zelf ook rechtstreeks publiceren in de Blendle-kiosk.

De Coöperatie is een bedrijf met winstoogmerk, waarvan het eigendom in handen is van de leden, er zijn geen andere aandeelhouders. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft een kredietfaciliteit ter beschikking gesteld om de start mee te financieren.

De eerste werkplekken openen 1 juni aanstaande in Amsterdam en Hilversum.

(Met dank aan Villamedia)

Vul het formulier op onze site in