Huur een vaste óf flexibele werkplek bij De Coöperatie

De Coöperatie breidt uit! Ben je op zoek naar een fijne werkplek in hartje Amsterdam, waar je kunt sparren met collega’s, lekkere koffie kunt drinken en gezellige borrels en evenementen kunt bijwonen? Zoek dan niet langer! In ons prachtige pand aan de Tolstraat vlakbij de Amstel bieden we flexibele én vaste werkplekken voor freelancejournalisten voor een zachte prijs: voor 135 ex. btw kun je zitten waar je wilt. Wil je liever je spullen laten staan? Dat kan ook: voor 200 euro ex. btw huur je een vast bureau. Uiteraard is de werkplek van alle praktische gemakken als wifi, een printer en belhokken voorzien. Bovendien is het pand is 24/7 toegankelijk dus kun je komen en gaan wanneer je wilt.

Wie zijn wij?
De Coöperatie is een collectief voor freelancejournalisten. Als zelfstandige moet je alles alleen regelen, van fondsenwerving tot het publiceren van je producties, en van het bouwen van een website tot het creëren van een netwerk. De Coöperatie is er om je hiermee te helpen. We zijn gevestigd in de altijd gezellige Pijp in Amsterdam, in creatieve broedplaats Tempel om precies te zijn. Hier kun je eenvoudig vergaderzalen huren, evenementen organiseren of een borrel drinken. Het is een pand met karakter: voorheen was het een theosofische Tempel en daarna heeft het o.a. dienstgedaan als bibliotheek en bioscoop. Het pand biedt onderdak aan verschillende creatieven, waaronder dus ook journalisten.

Nu corona achter ons ligt, hebben we het aantal werkplekken behoorlijk uitgebreid. Journalisten hebben wel lang genoeg thuis gewerkt tenslotte. Naast een flink aantal freelancers die via de Coöperatie een werkplek huurt, zijn ook Reporters Online, het Matchingfonds, RFG Magazine, Red Pers, The Investigative Desk en De Nederlandse Boekengids gevestigd in Tempel. Maar we hebben nog een paar plekken beschikbaar.

Heb je interesse? Neem even contact met ons op, of kom een keer langs.