Pitchen bij Libelle

Een blad voor de gemiddelde Nederlandse vrouw, een breed podium dat gevoelige onderwerpen op een alledaagse manier vertelt. Zo omschrijven hoofdredacteur Hilmar Mulder en redactie manager Barbara Schneemann Libelle aan de uitsluitend vrouwelijke bezoekers van het themacafé van de Auteursbond en De Coöperatie op 22 november 2018.

Wat zoeken Mulder en Schneemann in het werk van een freelancer? Een pitch die duidelijk maakt dat je bekend bent met het blad. Liefde, vooral stukken over liefde, maar dan op een verrassende manier vertelt. Met een lang essay en één specialist aan het woord, sla je de plank mis bij Libelle. Een interview met een BN’er of Michelle Obama kan dan weer wel. Geen Jip en Janneke, maar ook niet te intellectueel. Normale taal voor een doorsnee Nederlandse vrouw. Ingewikkelde onderwerpen worden versimpeld en herkenbaar opgeschreven, zoals een vriendin die een transitieproces doorgaat. Overspel is overigens een no-go voor de Libelle lezer.

Mocht je voor de pitch nog op zoek zijn naar boeiende content, kijk dan vooral naar nieuwe publicaties bij uitgevers en pas je onderwerp daar op aan, tipt Schneemann. Het uiteindelijke resultaat kan op de mail naar: barbara.schneemann@sanoma.com.