Pilot: eindredactie

Foutloze teksten schrijven is voor iedere journalist een must. Als freelancer moet je alles zelf doen: een onderwerp bedenken, bronnen interviewen, het geheel een beetje aantrekkelijk opschrijven én een pakkende kop bedenken. Hoe fijn is het als iemand nog even controleert of alles grammaticaal klopt en je stuk lekker loopt?

De Coöperatie lanceert daarom een nieuwe dienst: eindredactie. We checken je hele artikel op grammaticaal niveau. Staan al die d’s en t’s op de juiste plek? Moet dat een koppelteken of een gedachtestreep zijn? En staat er per ongeluk ergens een spatie te veel? Je artikel wordt grondig gemuggenzift, zodat jij verzekerd bent van een foutloos stuk. Daarnaast denken we met je mee en doen suggesties voor een logische zinsopbouw, pakkende lead en een kop die de aandacht trekt.

Per 1 oktober starten we met een pilot: leden van De Coöperatie en/of deelnemers aan Reporters Online kunnen twee maanden lang gratis van de dienst gebruikmaken. Bij succes overwegen we het in 2023 als vaste dienst aan te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement.

Voor we met de pilot van start gaan horen we graag van jullie of hier animo voor is. Lijkt het je prettig als er iemand met je meeleest en wil je verzekerd zijn van een foutloos stuk? En zo ja, hoe vaak zou je hier gebruik van willen maken? Laat het ons weten!