Samenwerking NVJ en De Coöperatie verlengd

 

De samenwerking tussen coöperatieve uitgeverij en denktank De Coöperatie en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is met ingang van 2018 verder uitgebreid. Zowel leden van de NVJ als journalistleden van De Coöperatie profiteren van deze samenwerking.

Freelanceleden van de NVJ kunnen nu bijvoorbeeld voor 10 euro per dag een werkplek huren bij De Coöperatie of voor 75 euro per jaar een eigen website krijgen. Andersom krijgen leden van De Coöperatie 20 procent korting op het cursusaanbod van de NVJ Academy en kunnen zij onder meer voordelig een beroep doen op de hooggewaardeerde Rechtshulpdienstverlening van de NVJ. Voor het totaaloverzicht van wederzijdse diensten, zie hier.

NVJ Academy zal delen van de maandelijkse laagdrempelige introductietrainingen door De Coöperatie invullen.

Thomas Bruning, Algemeen Secretaris van de NVJ: ‘Beiden streven we naar versterking van de positie van freelance journalisten die het zwaar hebben. Een samenwerking ligt dus voor de hand.’ Teun Gautier, De Coöperatie: ‘Met deze samenwerking kunnen we, met het geweldige werk dat de NVJ doet voor freelancers, elkaar ondersteunen in ons werk. Door het aanbod van De Coöperatie breder beschikbaar te maken, kunnen meer mensen ervan profiteren en versterken de NVJ en De Coöperatie elkaar.’

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
– Teun Gautier, De Coöperatie: 06 51542724 / teun.gautier@decooperatie.org
– Thomas Bruning, NVJ: 020 303 9700