Matchingfonds

Heb je geld ontvangen voor een project, maar denk je meer nodig te hebben? Verdubbel je bedrag via het Matchingfonds.


Het Matchingfonds staat open voor leden en niet-leden. Zo geven we kwaliteitsjournalistiek een extra zetje.

Projecten tot 5000 euro komen in aanmerking voor matching. Er wordt maximaal 2,500 euro uitgekeerd. Belangrijkste voorwaarden: het project moet passen binnen een van de aandachtsgebieden, moet gesteund worden door drie Coöperatie-leden en alleen externe fondsen worden gematcht.

Wil je een aanvraag doen? Klik dan hier. Meer info? Klik hieronder.

Hoe werkt het?
  • Een project komt in aanmerking als al het externe fondsen werft uit crowdfunding of verkoop van de productie. Aanvragen worden niet inhoudelijk beoordeeld. Lees alle voorwaarden hier.
  • Het fonds benadert vier groepen donoren. Het bedrijfsleven, de overheid, foundations en publieke en maatschappelijke organisaties. Hierbij wordt wederzijdse onafhankelijkheid gewaarborgd. Lees hier meer over de werking van het fonds.
  • Het Matchingfonds is een onafhankelijke stichting. In het bestuur zit één lid van De Coöperatie en vier onafhankelijke leden. De Coöperatie krijgt voor het verlenen van naam, kantoor en netwerk 5% van de inkomsten. Als een lid een nieuwe donor aandraagt, krijgt hij of zij ook 5% van het geworven bedrag. Lees alles over de stichting hier.

Zij gingen je voor: