Matchingfonds

Heb je geld ontvangen voor een project of al andere inkomsten maar denk je meer nodig te hebben? Verdubbel je bedrag via het Matchingfonds.


Het Matchingfonds staat open voor leden en niet-leden. Zo geven we kwaliteitsjournalistiek een extra zetje.

Projecten tot 5000 euro komen in aanmerking voor matching. Er wordt maximaal 2,500 euro uitgekeerd. Belangrijkste voorwaarden: het project moet passen binnen een van de aandachtsgebieden, moet gesteund worden door drie Coöperatie- of NVJ-leden en alleen externe fondsen of inkomsten worden gematcht.

Wil je een aanvraag doen? Klik dan hier. Meer info? Klik hieronder.

Hoe werkt het?
  • Een project komt in aanmerking als al het externe fondsen werft uit crowdfunding of verkoop van de productie. Aanvragen moeten enkel passen binnen een aantal aandachtsgebieden. Lees alle voorwaarden hier.
  • Het fonds benadert vier groepen donoren. Het bedrijfsleven, de overheid, foundations en publieke en maatschappelijke organisaties. Hierbij wordt wederzijdse onafhankelijkheid gewaarborgd. Lees hier meer over de werking van het fonds.
  • Het Matchingfonds is een onafhankelijke stichting. In het bestuur zit één lid van De Coöperatie en vier onafhankelijke leden. De Coöperatie krijgt voor het verlenen van naam, kantoor en netwerk 5% van de inkomsten. Als een lid een nieuwe donor aandraagt, krijgt hij of zij ook 5% van het geworven bedrag. Lees alles over de stichting hier.

Zij gingen je voor: