Matchingfonds


Heb je geld ontvangen voor een project of al andere inkomsten maar denk je meer nodig te hebben? Verdubbel je bedrag via het Matchingfonds.

Grondige journalistiek kost vaak meer tijd dan afnemers voor betalen. Een ramp is dat niet altijd, niemand wordt journalist om rijk van te worden. Maar soms is een project echt niet rond te krijgen zonder ondersteuning. Daarvoor heeft De Coöperatie het Matchingfonds. Zo geven we kwaliteitsjournalistiek een extra zetje. Inmiddels hebben we al een flink aantal projecten vooruitgeholpen.

Hoe werkt het Matchingfonds?
Onze ondersteuning is een aanvulling op je ondernemerschap. Je zult nog steeds je producties uit moeten baten op de markt en voor inkomsten zorgen. Als dat niet genoeg is om de begroting te dekken, dan kunnen wij die inkomsten matchen, een euro voor elke euro die je verdient. Dat geldt voor honoraria die publicerende media je betalen, en nog sterker voor crowdfunds. Deze directe donaties door mensen die jouw werk uitgevoerd willen zien, willen we extra stimuleren en matchen we daarom met anderhalve euro.

Laagdrempelig en snel
We hebben een heldere set voorwaarden en we juichen aanvragen van een a-4’tje toe. Als je aanvraag compleet is, willen wij je binnen een week laten weten of we matching kunnen toezeggen en dan kun je aan de slag.

Hoe het werkt?
Het fonds benadert vier groepen donoren. Het bedrijfsleven, de overheid, foundations en publieke en maatschappelijke organisaties. Hierbij wordt wederzijdse onafhankelijkheid gewaarborgd. Lees hier meer over de werking van het fonds.

Kan ik het Matchingfonds steunen?
Natuurlijk, graag zelfs. Je kunt hieronder een donatie doen of contact met ons opnemen: info@decooperatie.org