De vierde ronde Onderzoekslab – meld je nu aan!

Het Onderzoekslab is een opleiding voor onderzoeksjournalistiek van de toekomst. De vierde editie van dit leer-werktraject start begin oktober 2021. Aanmelden kan vanaf nu t/m 5 september.

Specialisatie, teamwork, internationale samenwerking en een effectief verdienmodel. Het Onderzoekslab helpt je hierin op weg. Dit compacte leer/werktraject is een initiatief van The Investigative Desk en De Coöperatie.

Bij Het Onderzoekslab kunnen freelance journalisten zich onder begeleiding van ervaren onderzoeksjournalisten specialiseren in thematisch onderzoek.

Het leer-werktraject staat ook open voor wetenschappers, technici, of anderszins inhoudelijk specialisten die zich willen toeleggen op onderzoeksjournalistiek.

Begin april 2021 start de derde ronde van het Lab, vanaf begin februari kun je je aanmelden als deelnemer. De aanmelding sluit op 5 september. Meer informatie vind je alvast hier.

Tot slot: het Lab is er niet alleen om te leren, maar ook om te publiceren. En dat lukt prima. Zo zijn de resultaten van het eerste Onderzoekslab eind december gepubliceerd in Vrij Nederland, je vindt het artikel hier. De resultaten van het tweede Lab, eveneens gepubliceerd in Vrij Nederland, vind je hier.