Je eigen website

Via De Coöperatie, binnen een dag!


 

Doet je eigen website niet wat je wil en/of betaal je te veel? Krijg nooit meer hoofdpijn van je site en regel het via De Coöperatie. Leden kunnen binnen een dag een complete website krijgen, of je nu een eigen magazine wil of een portfolio-site. Ze kunnen alles wat je als journalist nodig hebt, zien er meer dan professioneel uit en je hebt er technisch geen omkijken naar. Meer weten? Lees verder!

Je persoonlijke site

Features

Onze websites kunnen alles wat een goede website voor een journalist moet kunnen: artikelen publiceren, social media, eigen contact- en andere info-pagina. Ze bevatten alle mogelijkheden van WordPress, en een aantal specifieke features die we speciaal voor onze leden en andere journalisten hebben ingebouwd.

 

✔️  Een complete site, binnen een dag

Vanaf het moment dat je een domeinnaam bedenkt tot het moment dat je site live gaat zijn we maximaal een dag bezig. Het enige wat je nog hoeft te doen is artikelen erop zetten en je contactinfo en social media invullen. Heb je al een site en wil je je bij ons aansluiten? Zo gebeurd (als je een WordPress-site hebt).

 

✔️  We helpen je

We geven cursussen, helpen je met technische problemen, repareren je site als die kapot gaat, zonder verdere extra kosten. Alle techniek blijft automatisch up-to-date. Je kunt je site ook naar eigen inzicht aanpassen na levering. Gaat er dan toch iets mis? Dankzij dagelijkse back-ups ben je nooit alles kwijt.

 

✔️  Bouw je eigen merk

Alles wat je nodig hebt om nieuwsbrieven te maken en om jezelf en je artikelen op social media te delen wordt kant en klaar meegeleverd.

 

✔️  Diensten van RO en De Coöperatie

Coöperatie-partner Reporters Online publiceert artikelen van freelancers in Blende – en je site heeft alles wat je nodig hebt om mee te doen. Reporters Online gaat vanaf najaar 2017 een syndicatie-dienst opzetten, waardoor freelancers hun eerder gemaakte werk opnieuw bij uitgevers en anderen aan kunnen bieden. Met onze sites doe je automatisch aan die dienst mee (als je dat wilt uiteraard). Je kunt ook je artikelen via je site rechtstreeks aan lezers verkopen, en hen om donaties vragen.

 

✔️  Een site op maat

De sites zijn er in drie smaken: een persoonlijke site voor journalisten, een magazine-site voor wie een eigen online uitgave wil, en een portfolio-site voor beeld en multimedia. Je kunt kiezen uit een van de drie, of zelf een combinatie maken. Bijvoorbeeld een site waar je behalve je artikelen en opdrachtgevers ook foto-portfolio’s toont.

Alle sites hebben speciaal vormgegeven video-, audio/podcast- en foto-mogelijkheden. De komende tijd zullen we die mogelijkheden verder uitbreiden – je krijgt er dan volautomatisch ook beschikking over.

Een overzicht met voorbeelden van door ons gemaakte sites vind je hier.

Een eigen magazine

Korte FAQ

Is dit wat voor mij?

Ja, tenzij je al een goede, goedkope site hebt die alles kan wat je wilt en waar je heel tevreden over bent.

Wat kost het?

Coöperatie-leden en deelnemers aan Reporters Online betalen vanaf 2018 €75,- per jaar (ex. BTW). Dat zijn de kosten die we maken voor hosting, het maken van back-ups en os site-beheersysteem. Er zijn geen eenmalige kosten. In 2017 kosten de sites niets! Voor niet-leden is het jaarlijkse tarief €125,- (ex. BTW)

Zit ik ergens aan vast?

Nee, je kunt de site op elke willekeurig moment stoppen en alle inhoud ervan elders onderbrengen. Om alles goed te laten werken is het nodig dat wij je domeinnaam beheren, maar die blijft jouw eigendom. Na overdracht van het domein valt het onder ons beheer. Je hebt te allen tijde het recht om het weer naar jou te laten overdragen. Zolang het onder ons beheer valt betalen wij de jaarlijkse kosten van de domeinhosting. Hou er wel rekening mee dat we de jaarlijkse kosten die we maken in een keer in rekening brengen, en geen restitutie kunnen geven als je je site tussentijds elders onderbrengt (de kosten zijn dan al gemaakt namelijk, omdat wij die ook per jaar betalen).

Kan het ook als ik geen lid ben?

Zeker, maar we hebben vrij veel leden en niet onbeperkt tijd. Leden en RO-deelnemers krijgen voorrang bij het aanmaken van sites, en als niet-lid betaal je een (bescheiden) extra bedrag: €50 per jaar meer.

Wat gebeurt er als mijn site kapot gaat?

Dan repareren we ‘m, en als dat niet kan (bijvoorbeeld door je eigen aanpassingen) zorgen we er in ieder geval voor dat je met een druk op de knop een werkende back-up krijgt.

Kan ik ergens voorbeelden zien?
Magazines:

De Scalpel

RFG Magazine

Wetenschap nu (concept)

Persoonlijk

Fabienne Meijer

Alle voorbeelden

Klik hier

Ik heb al een site. Kan ik 'm overzetten?

Als een nieuwe wilt: zeker! (Als je tevreden bent over je huidige heeft het niet veel nut natuurlijk). WordPress sites migreren we gratis, andere systemen in overleg – als het veel werk is kan het zijn dat we aanvullende kosten in rekening brengen).

Is dat alles wat ik moet weten?

Op dit moment wel. Als je interesse hebt, kun je je hieronder aanmelden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Veel meer achtergrond- en technische informatie vind je overigens hier.

Mijn website

  • Meld je aan

  • Geef hieronder aan wat voor soort website je wilt. Je kunt kiezen uit een magazine-site, een persoonlijke site en een fotografie/multimedia-site.
  • Als je die al hebt, voer 'm dan hieronder in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.