Wie is De Coöperatie


De Coöperatie is van de leden. Wel is er een aantal mensen dat zich dagelijks inzet voor de coördinatie en ontwikkeling van het collectief.

Foto: Bob Bronshoff

Teun Gautier (1968) was tot 2015 directeur/uitgever bij De Groene Amsterdammer. In die rol was hij betrokken bij de start van De Correspondent. Ook richtte Teun Publeaks op. Sindsdien richt hij zich op de heruitvinding van vitale en duurzame modellen voor de exploitatie van journalistiek. Hij is bestuurslid van Vereniging Veronica, Radio Zamaneh en ex-voorzitter van de RvT van Pakhuis de Zwijger. Teun is getrouwd, probeert 3 zonen op te voeden en woont in Amsterdam. Teun is bij De Coöperatie verantwoordelijk voor omzetgeneratie, partners en de financiën.

 

Jan-Jaap Heij (1968) is eigenaar van Reporters Online. Regelt alles rondom de marketing, verkoop en distributie van artikelen en beeld van freelancers, in online kiosken als Blendle en daarbuiten. Maakt ook websites voor journalisten. Bestuurslid en mede-oprichter van De Coöperatie.

 

Gyurka Jansen (1979) is freelance mediaconsultant en werkt mee aan online uitgeven. Hij schrijft en spreekt over online media en de eigenaardigheden van internetcultuur, en heeft een achtergrond in marktonderzoek. Voor het lesboek “Media” schreef hij “Wat mag en wat mag niet in de media?”. Houdt van media en metal. Voor de Coöperatie verzorgt Gyurka onder andere de coördinatie bij technische realisatie van het backend –het ledengedeelte- en let hij op de communicatie met de ‘voor’kant.

 

Mathilde de Jeu (1995) is freelance journalist en interesseert zich in taal, muziek en maatschappelijke thema’s als duurzaamheid en feminisme. Voor de Coöperatie beheert ze het netwerk en is ze verantwoordelijk voor marketing, social media, evenementen en interne en externe communicatie. Daarnaast is ze betrokken bij The Investigative Desk.