Websites voor journalisten

Via Reporters Online en De Coöperatie, binnen een dag!

Doet je eigen website niet wat je wilt en/of betaal je te veel? Krijg nooit meer hoofdpijn van je site en regel het via Reporters Online. Deelnemers en leden van De Coöperatie kunnen binnen een dag een complete website krijgen. Ze kunnen alles wat je als journalist nodig hebt, zien er meer dan professioneel uit en je hebt er technisch geen omkijken naar. Meer weten? Lees verder!

Features

Onze websites kunnen alles wat een goede website voor een journalist moet kunnen: artikelen publiceren, social media koppelen, eigen contact- en andere informatiepagina's. Ze bevatten alle mogelijkheden van WordPress, en een aantal specifieke features die we speciaal voor onze leden en andere journalisten hebben ingebouwd.

✔️  Een complete site, binnen een dag

Vanaf het moment dat je een domeinnaam bedenkt tot het moment dat je site live gaat zijn we maximaal een dag bezig. Het enige wat je nog hoeft te doen is artikelen uploaden en je contactinfo en social media invullen. Heb je al een site en wil je je bij ons aansluiten? Ook dat is zo gebeurd (als je een WordPress-site hebt).

✔️  We helpen je

We geven cursussen, helpen je met technische problemen, repareren je site als die kapot gaat, zonder verdere extra kosten. Alle techniek blijft automatisch up-to-date. Je kunt je site ook naar eigen inzicht aanpassen na levering. Gaat er dan toch iets mis? Dankzij dagelijkse back-ups ben je nooit alles kwijt.

✔️  Bouw je eigen merk

Alles wat je nodig hebt om nieuwsbrieven te maken en om jezelf en je artikelen op social media te delen wordt kant en klaar meegeleverd.

✔️  Diensten van RO en De Coöperatie

Coöperatie-partner Reporters Online maakt donaties van lezers bij je artikelen mogelijk en publiceert artikelen van freelancers in Blende – en je site heeft alles wat je nodig hebt om mee te doen. Je kunt op je site ook zelf crowdfunden!

✔️  Een site op maat

We hebben negen verschillende sites: van een persoonlijke site voor journalisten tot een magazine en een complete bedrijfssite. Je kunt kiezen uit een van de negen, of (tot op zekere hoogte) zelf een combinatie maken.

Alle sites hebben speciaal vormgegeven video-, audio/podcast- en fotomogelijkheden.

Een selectie van onze standaard sites

Korte FAQ

Is dit iets voor mij?

Ja, tenzij je al een goede, goedkope site hebt die alles kan wat je wilt en waar je heel tevreden over bent.

Coöperatie-leden en deelnemers aan Reporters Online betalen  €75,- per jaar (excl. BTW). Dat zijn de kosten die we maken voor hosting, het maken van back-ups en ons site-beheersysteem. Er zijn geen eenmalige kosten, behalve voor de Shop-site die een complete, werkende webshop bevat. Daarvoor rekenen we eenmalig €100,- tot €200,-, afhankelijk van de hoeveelheid werk. Voor niet-leden is het jaarlijkse tarief €125,- (excl. BTW).

Nee, je kunt de site op elke willekeurig moment stoppen en alle inhoud ervan elders onderbrengen. Om alles goed te laten werken is het nodig dat je domeinnaam bij onze hosting wordt ondergebracht, maar het domein blijft jouw eigendom en het blijft op jouw naam staan. Wij betalen de jaarlijkse kosten van de domeinhosting. Hou er wel rekening mee dat we alle kosten die we maken in een keer in rekening brengen, en geen restitutie kunnen geven als je je site tussentijds elders onderbrengt (de kosten zijn dan al gemaakt namelijk, omdat wij die ook per jaar betalen). Voor het opzeggen van je abonnement hanteren we daarom een opzegtermijn van een maand: je moet maximaal een maand voordat de jaarlijkse verlenging ingaat opzeggen.

Zeker, maar we hebben vrij veel leden en niet onbeperkt tijd. Leden en RO-deelnemers krijgen voorrang bij het aanmaken van sites, en als niet-lid betaal je een (bescheiden) extra bedrag: €50,- per jaar meer.

Dan repareren we ‘m, en als dat niet kan (bijvoorbeeld door je eigen aanpassingen) zorgen we er in ieder geval voor dat je met een druk op de knop een werkende back-up krijgt.

Magazines:

RFG Magazine

Persoonlijk

Nathalie de Graaf

Alle model-sites

Hier

Ja. We kunnen zowel je bestaande site overzetten (als het WordPress is) als een nieuwe voor je maken. WordPress-sites migreren we gratis, andere systemen in overleg – als het veel werk is brengen we aanvullende kosten in rekening.

Ja, en we kunnen eventuele bestaande mailadressen ook over zetten. Maar we raden het niet aan, omdat het (ook voor jou) een behoorlijk gedoe is. Veel handiger is om een vast eigen mailadres aan te houden, via een betaald mailabonnement of met bijvoorbeeld Gmail, en mail op je domein daarnaar door te laten sturen.

Mocht je toch e-mail met een eigen domeinnaam willen, dan helpen we bij de overzetting en nieuwe instelling ervan, aan ondersteuning van Outlook voor Windows, web en Android kunnen aanvullende kosten verbonden zijn (omdat die aanzienlijk problematischer zijn dan alle andere mailprogramma’s).

Op dit moment wel. Als je interesse hebt, kun je je hieronder aanmelden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

We geven je tekst en uitleg over de werking van de site als ‘ie live gaat. Voor wie meer wil weten:

  • Een goede WordPress-handleiding vind je hier, op internet zijn zeer veel andere handleidingen te vinden.
  • Een handleiding voor Reporters Online vind je hier en (voor de werking van onze donaties en verkoop van artikelen) hier.
  • Voor gevorderden: we maken onze site met de pagebuilder van SiteOrigin, een handleiding vind je hier.
  • Neem contact met ons op als je Google Analytics op je site wilt installeren – dat kunnen we niet voor je doen, maar we kunnen wel helpen: [email protected].

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Gegevens website