Geld verdienen


Er zijn zeven manieren om geld te verdienen met journalistiek. Veel journalisten denken alleen aan het verkopen van hun werk aan een mediatitel, maar wie succesvol wil zijn, breidt de mogelijkheden uit. De Coöperatie helpt daarbij.

Verkopen aan een mediatitel

Dit blijft natuurlijk een gegarandeerde manier om je werk bij lezers te krijgen. Freelance journalisten hebben goede contacten: in het netwerk van De Coöperatie vind je altijd een ingang om je werk gepubliceerd te krijgen. Meer informatie via info@decooperatie.org.

Crowdfunding

Een journalistiek project goed crowdfunden is lastig. De Coöperatie werkt samen met Voordekunst om jou te leren hoe je een succesvolle crowdfundingcampagne opzet.

Fondsenwerving

Fondsenwerven is een vak apart, maar wel een vak dat de freelance journalist goed onder de knie moet hebben. Bij De Coöperatie weten we hoe je dit aanpakt. Wij kunnen je helpen bij geschikte fondsen aan te kloppen en een succesvol plan in te dienen.

Matchingfonds

Het Matchingfonds is voor zowel leden als niet-leden van De Coöperatie toegankelijk. Projecten die tot 2.500 euro aan financiering hebben ontvangen uit bijvoorbeeld fondsenwerving komen in aanmerking voor verdubbeling. Lees hier alles over hoe het werkt.

Donatiecampagnes

Heb je een eigen site of eigen online magazine? Installeer dan een donatiebutton op je pagina. Vraag mensen die achter jouw idee staan om je te steunen voor projecten of voor je magazine. The Guardian doet dit bijvoorbeeld ook. Wij helpen je dit op te zetten.

Verkopen via Blendle

De Coöperatie werkt met plezier samen met Reporters Online. Via hen kun jij je stukken op Blendle publiceren. Daar krijg je royalties over, en dat levert dus geld op. Zelf promoten via Facebook blijft belangrijk: hoe meer lezers, hoe meer opbrengst.

Syndicatie

Wat als je je stuk niet één keer verkoopt, maar wel vijf keer? Tijdloze verhalen kunnen voor meerde titels interessant zijn. De Coöperatie is bezig een volwaardig syndicatiemodel te ontwikkelen om stukken door te verkopen. Jij houdt het auteursrecht, én je krijgt telkens opnieuw betaald.