Freelancers

Ben je als freelancer werkzaam in de media? Word lid van De Coöperatie en krijg toegang tot een groot aantal diensten!


Als freelance journalist moet je alles zelf regelen. Een werkplek, lekkere koffie, financiering voor je stukken, een medium om je artikelen op kwijt te kunnen. De Coöperatie is er om je daarbij te helpen. Jij doet je werk, wij regelen de rest.

Alles begint met een goed idee.

En goede ideeën komen door te sparren. Met regelmatige borrels en lunches en wekelijkse cursussen helpen we je daarmee op weg. Wie weet tref je wel een collega om mee samen te werken.

Wie gaat jouw stuk mogelijk maken?

Je kunt je idee pitchen bij een mediatitel, maar je kunt ook zelf aan de slag. De Coöperatie helpt je veelbelovende projecten via Voordekunst te crowdfunden, en heeft een eigen Matchingfonds. Dat ondersteunt projecten die al fondsen hebben binnengehaald met een verdubbeling van het bedrag.

Aan de slag!

Op kantoor bij De Coöperatie kun je voordelig komen werken. We hebben lekkere koffie en met je collega’s kun je nieuwe inspiratie opdoen. Mocht je spannende dingen gaan doen: via onze partner Commoneasy regel je een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Je stuk publiceren.

Journalisten zijn gewend hun stuk één keer te verkopen, maar eigenlijk zijn er wel zeven manieren om geld te verdienen met je werk. Je las net al over crowdfunden en het Matchingfonds, maar je kunt je stukken via De Coöperatie ook publiceren op Reporters Online. En we kunnen een eigen website voor je maken. Meer weten? Mail info@decooperatie.org!

Lid worden

Een lidmaatschap van De Coöperatie kost €30 per kwartaal. Studenten en NVJ-leden krijgen 50% korting op hun lidmaatschap. Ben je NVJ-lid of wil je het meteen worden, dan kun je je ook hier aanmelden. Leden van de Auteursbond en de VVOJ kunnen kiezen voor een geassocieerd lidmaatschap, voor meer informatie zie hier. Het lidmaatschap is vrijgesteld van BTW.
  • Contact

  • Lidmaatschap

  • Door dit formulier te verzenden, meld je je aan als lid van De Coöperatie. Je gaat ermee akkoord dat je lidmaatschapgeld automatisch per kwartaal wordt geïncasseerd na eerste betaling (link krijg je per mail). Je kunt op elk moment opzeggen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.