Het Matchingfonds is weer open…


Door ·

Update: de middelen voor schrijvende journalistiek en fotografie in deze ronde zijn vergeven.

Vanaf 31 maart is het weer mogelijk om werkbeurzen voor schrijvende journalisten en fotografen aan te vragen bij het Matchingfonds. We kunnen in deze ronde echter maar een paar aanvragen honoreren. We zijn nog in overleg over hoeveel middelen er in de rest van 2021 beschikbaar zullen zijn, en wanneer die precies beschikbaar komen. We hopen daar per 1 juni 2021 duidelijkheid over te hebben.

Omdat we in de tussentijd toch schrijvende journalisten en fotografen willen ondersteunen, heeft het Fonds besloten de middelen waarvan we nu zeker weten dat ze er zijn alvast ter beschikking te stellen in een ‘tussenronde’. Dus wees er snel bij, we kunnen maar een paar aanvragen honoreren.

Op het moment dat er geen middelen meer beschikbaar zijn, kan er niet meer worden aangevraagd tot we meer duidelijkheid hebben. Per (hopelijk) 1 juni dus. Het is in deze tussenronde overigens niet mogelijk om een gecombineerde aanvraag voor tekst en beeld in te dienen.

Aanvragen van een werkbeurs kan via deze pagina, waar je de links vindt naar de voorwaarden voor een aanvraag en het aanvraagformulier.