Het Matchingfonds steunt ook freelance fotografen tijdens de corona-crisis


·

Vorige week lanceerden we een nieuwe regeling voor extra steun aan schrijvende journalisten in corona-tijd. Maar de corona-epidemie heeft ook voor freelance fotografen ingrijpende gevolgen. Media staan onder grote druk, opdrachten vallen weg. Om de gevolgen enigszins te compenseren hebben de Stichting Pictoright en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gezamenlijk 62.000 euro beschikbaar gesteld voor journalistieke freelance fotografen.

De regeling, met de formele naam: Steunfonds Freelance Fotografen (rechtensector), wordt in 2020 en 2021 uitgevoerd door het Matchingfonds van De Coöperatie. Vanaf 9 september zullen we werkbeurzen beschikbaar maken voor fotografen die hen in staat stellen creatieve journalistieke projecten uit te voeren. We houden twee aanvraagrondes, de eerste loopt vanaf 9 september tot 31 december 2020. In 2021 houden we een tweede ronde, die start op 1 januari 2021 en loopt tot uiterlijk eind juli 2021.

De bijdragen, die een maximum hebben van €2500, zijn bedoeld om makers ook in deze tijd in staat te blijven stellen originele producties met journalistieke meerwaarde te blijven maken.

De werkbeurzen zijn niet bedoeld als inkomensondersteuning, ze maken journalistieke projecten mogelijk die zonder deze vorm van ondersteuning op dit moment niet uitvoerbaar zijn en worden eenmalig uitgekeerd.

Je aanvraag wordt beoordeeld door een onafhankelijke beoordelaar. Meer over de voorwaarden van het fonds en de beoordeling van je aanvraag lees je hier

Je kunt aanvragen indienen via het formulier onderaan deze pagina.

Heb je vragen? Stuur ons een mail via: matchingfonds@decooperatie.org, onder vermelding van ‘informatie werkbeurs’.

In september en oktober 2020 houden we aanvullend een vragenuur op dinsdagen om 11.00. Je kan je daarvoor tevens aanmelden via het bovenstaand e-mailadres. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor een Zoom-sessie.