Coöperatielid Annick Hus doet onderzoek naar Slowaakse puppy’s


·

Honden zijn in zowel Nederland als België het populairste huisdier. Jaarlijks voeren beide landen tienduizenden puppy’s in, voorbestemd om iemand nieuwe beste vriend te worden. Maar veel van deze puppy’s komen uit Slowakije, waar ze het met dierenrechten niet zo nauw nemen. De moederhonden zitten vol schurften en vlooien en moeten baren onder erbarmelijke omstandigheden. De hondjes zelf zijn vaak ziek.

Alsof dit allemaal nog niet naar genoeg is, wil de Nederlandse overheid naar Belgisch voorbeeld een whitelist invoeren voor hondenimporteurs en -exporteurs. In België is het document een lachertje: malafide handelaren krijgen vrij spel. Coöperatielid Annick Hus wil daarom aantonen dat de whitelist niet deugt en zo de Nederlandse en Belgische overheden te overtuigen de lijst niet in te voeren, dan wel af te schaffen.

Wil je haar steunen bij haar project? Kijk voor meer informatie hier en doneer!